1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Partimiz CHP’nin seçim bildirgesi içinde detayları ile yer alan ve 21. Yüzyıla yakışan, insan haklarına ve çağdaş çalışma koşullarına yaklaşan bir Türkiye için geri sayım başladı.Cumhuriyet tarihinin en yoksul, en yoksun ve mağdur yıllarını geçiren, geçirirken sabırla bekleyen tüm işçi ve emekçiler için bıçağın kemiğe dayandığı zamandayız.
 
Hukukun üstünlüğünü, her yurttaşın eşit olması ilkesini benimseyen CHP olarak; şeffaflık ilkesi ile işsizlik fonunun amacına uygun kullanımı, eğitim programları ile işçilere vasıf kazandırılması, sendikal haklar, kayıt dışı işçi çalıştırma ile mücadele, kıdem tazminatının korunması, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı dünya standartlarında önlemler, işçi güvenliği ve iş yeri denetimleri gibi konularda hakların sahibine teslim edildiği çağdaş bir Türkiye vaad ediyoruz.
 
Birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı‘nın; özgürce kutlanacağı, hukukun çiğnenmediği, alın terinin karşılığını bulacağı günler için çalışmaya söz veriyoruz.