Aysu Bankoğlu (CHP Milletvekili Adayı) Basın Açıklaması

Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu tarafından Bartın’dan ilk sırada görevlendirildiğimi öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor ve çok önemli günlerde hem Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem Sayın İnce’nin hem de vekil ve vekil adaylarımızın konuyu sadece “memleket meselesi” olarak değerlendirdiğini sizlerle paylaşmak isterim. 

Tüm partililer çalışma azmini ve deneyimlerini eski-yeni demeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılığı için fedakarca ortaya koymaktadır. Bu seçim ne benim daha önce katıldığım iki seçime benziyor, ne de daha öncekilere…
 
Bu yüzden bu seçim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, her yaştan her kentten her mezhepten yurttaşımızı ilgilendiriyor. Hukukun üstünlüğünü yitirdiği, güçler ayrılığının yok olduğu bir ülkenin can damarının kesilmek istendiği bir dönemdeyiz. 
Tarihimizde görülmemiş keyfi uygulamalarla ekonominin, eğitimin, dış ilişkilerin, refah ve huzuru örseleyişini birlikte yaşıyoruz.
 
Genç bir hukukçu olarak, genç bir kadın yurttaş olarak, Bartınlı hemşehriniz olarak “daha güzel bir Türkiye” dışında hiç bir hedefim yok. Daha güzel Türkiye; hukukun üstünlüğü, şeffaflık, eşitlikçi politikalar ve en önemlisi saygı ile yeniden tesis edilecek. 
 
95 yıldır dalgalanan şanlı bayrağımız altında yine tüm yurttaşlarımız birlik olacağız. Ötekileştirmeye, dışlamaya, insanlığa sığmayan üsluplara “hoşçakal” diyeceğiz. Genç bir kadın olarak; tüm yurttaşlarımıza umut olurken genç arkadaşlarıma örnek olacak, siyasetin hep gördükleri gibi olmadığını anlatacağım. Önce bunlar için çalışacağım.
 
Bartınlı bir hemşehrimiz ile Ardahanlı bir yurttaşımızın gereksinimlerinin ortak olduğunuyani “önce insanca yaşamak” olduğunu göz ardı etmeyeceğiz. Barınmanın, beslenmenin, sağlığın, eğitimin, adaletin lüks olmaktan çıkacağı, üreten ve kazanan bir Türkiye için çalışacağız. Kendimiz için değil şehrimiz ve ülkemiz için çalışacağız.
 
Genç bir siyasetçi olarak partimin ve sizlerin bana duyduğunuz güveni kaybetmemek için bu fırsatımızı en iyi şekilde değerlendireceğimden emin olun. Daha iyi yaşamayı hak eden ve bunu gönülden isteyen tüm yurttaşlarımız için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adına yaraşır bir kucaklamayla, yurttaşlarımızın tümü için saygı ve sevgiyle çalışacağız.
 
Biz gençlerin enerji ve umudu hep var! Mücadele etme isteği, doğamızda mevcut. Hangi partiden olursa olsun, tüm genç arkadaşlarım aynı şeyleri istiyor. Özgürce düşünmek, düşündüklerini paylaşmak, iyi bir eğitim almak, şeffaflık, adalet, tarafsız yargı ve daha pek çok şey istiyoruz. 
 
Aynı şey çalışanlarımız, emekli büyüklerimiz için de geçerli. İnsani koşulların sağlanmasına engel olan ne sorun varsa, gençlik enerjim, eşitlikçi, kucaklayıcı ve Atatürkçü kimliğimle bu işlerin peşini bırakmayacağım. Çünkü insanca yaşamanın partisi olmaz.
 
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Doğup büyüdüğüm Bartın’da sevgiyi, saygıyı ve herkese yardım etmeyi bana öğreten aileme, Anadolu’nun içtenliğini barındıran her görüşten hemşehrime, bana iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim.
 
Bu sürecin vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.